#Ciutat saludable

25 d’abril, 2024. “#Ciutat saludable: millorem la salut repensant l’entorn urbà”.

A càrrec de: Gemma Conde Cros tècnica coordinadora de l’Àrea de Medi Ambient de Barcelona Regional i Jose Lao Mulero cap de Qualitat de l’Aigua i Eficiència Energètica de Barcelona Regional.

Resum

El reconegut expert en salut ambiental i director de la Iniciativa de Planificació Urbana, Medi Ambient i Salut a ISGlobal, Mark J Nieuwenhuijs, ens va parlar sobre la importància de la planificació urbana per a la salut pública i aquest tema ens ha generat diverses reflexions.

La planificació urbana saludable és essencial per a la salut pública. El disseny de les ciutats té un impacte significatiu en la salut de la població. Així, doncs, una mala planificació urbana per exemple pot produir un augment de l’ús del cotxe, un increment de la contaminació de l’aire, nivells més alts del soroll, estrès i manca d’activitat física. De manera, que aquests efectes poden provocar taxes més altes de malalties i morts prematures. En canvi, invertir en la mobilitat activa, com ara ciclisme i caminar, no només redueix la contaminació, l’estrès i el soroll, sinó que alhora augmenta l’activitat física, la interacció social i en general la salut de les persones.